• 18ats.

    Kas susidure su tuo, kad mano dukrai sugede priekiniai dantukai, like tik saknys. Ka daryti?

    kas susidure su tuo, kad mano dukrai sugede priekiniai dantukai, like tik saknys, bet nera jokiu skausmu, kad geltu ar skaudetu. Apatiniai grazus sveiki, nz kodel taip nutiko nuo ko pradejo gest, nepiknaudziavom salduminais. Ka tokiu atveju daryti ar veliau neatsilieps blogiau ar jie patys su laiku iskris, atauks.

    ritttaVaiko sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    kurios nėra susidūrusios tai tik teist temoka..
    iš tiesų gali sugesti taip dantukai būtent priekiniai nuo vadinamo "buteliuko karieso". Tiesiog pas vaiką patenka ant dantukų tam tikros bakterijos ir jeigu vaikas maitinamas naktį MP ar mišinuku ima gesti būtenttie dantukai, kadangi priekiniai dantukai miegant mažiausiai drėkinami seilių, o seilės tiesiogiai apvalo, bet neišvalo bakterijas. Po kiekvieno valgio naktį dantukų vaikutis nesikels valytis, o tai pati didžiausia bėda. Nes miegant lieka mišinuko ar MP likučių ir tos bakterijos ant dantukų ima skaidyti liekanas taip sukeldaos tą priekinių dantukų kariesą. Dažniausiai priklausomai nuo situacijos net daktarai netaiso priekinių, kadangi ten ne skylutė atsiranda kaip mums įprasta, bet ima geltonuoti dantukas ir visdaugiau pažeidžiamas, tiesiog blomba nesilaikytų. Mūsų atveju liepė anksčiau pradėti naudoti pastą su fluoru ir labai kruopščiai valyti. Taip apstabdysim dantukų gedimą. Turi mano vaikas iki šiol vidinėj pusėj pageltonavusius dantukus priekinius, bet labai jau valom su fluoringa pasta, na tikrai kruopščiai prižiūrim tai nesiplečia ir negenda toliau...
    Ritta atveju jeigu dar nesirodėte pas dantistą vis dėl to pasirodykite, nes nežinia kokia ten situacija. Mano mama odontologijos klinikoje dirba tai kaip tik šnekėjom apie tai kaip elgiasi pas ją klinikoje tokiais atvejais. Ji minėjo, kad nerauna anksčiau laiko šaknų jeigu jų neskauda, nėra kokių pūlinukų ir kitų nusiskundimų. Jeigu ims rovinėti anksčiau laiko šaknis, tai didėja tikimybė, kad gali užaugti nuolatiniai dantukai apsisukę, kreivi, ar net labai nevietoje. BET sakau odontologas pažiūrės ir pasakys ką daryti, nes mes situacijos visos negalime pamatyti.. jeigu ims skaudėti tai faktas, kad jau tvarkys.

    lydekaite

  2. 1

    O kodel tavo keistas isitikinimas,kad galima blombuot tik kruminius dantukus-priekinius irgi galima.

    grirute

  3. 1

    Sunki situacija, bet gerai, kad vaikui jau 5m., jau neuzilgo ir dantuku kritimas prasides.
    O seip reiktu pasirodyt stomotologui, gal patars kazka, gal imanoma kazka dar paplombuot, bet kad saknis raus tikrai nemanau, nes per ilgas laiko tarpas vaiksciot be dantuku iki kol nuolatiniai isdygs.
    Valykites fluoruota pasta, yra tepaliukas mazinantis karieso susidaryma.. o daugiau pati nieko nepadarysit.

    Sekmes

    Adri

  4. 1

    Dantukus gadina ne tik cukrus,bet ir gelezies preparatai(hemoglobinui kelti)Kiti gydytojai net buteliuko kariesa "prilibdo"net krutimi maitintam kudikiui.Gal vaikucio organizmas nepasisavindavo kalcio.

    grirute

  5. 1

    Labai teisimgai viska lydekaite parade. Ir tikrai brangiosios neteiskit, ypac jei pacios nebuvote susidure su tuo.

    Pabuciuok

  6. 1

    o sakykit kaip sugebejot sitaip dantis sugadint? valykit dazniau ir saldumynu maziAU

    bambaliukas

  7. 1

    antrasteje klausimas turi buti , o ne du zodziai ar teiginys ;) Taisyklese viskas parasyta ;)

    Pabuciuok

  8. 0

    buuu mamaska as tavo gedos vaiduoklis
    labiau vaiku rupinkis

    Anonimas

  9. 0

    o tu pati mama?jeigu ne neuzimk vietos,dieve kas cia per vaiduoklis atsirades:D

    rittta

  10. 0

    dieve dieve o kam apleidai dantukus vaiko? turi juos priziuret labiau nei savo... dzin kad tu riboji saldumynus, dzin kad valai, bet kodel nenuvedei pas dantista 5 metus, pastebejusi bedas??? nieko nesuprantu, kas per mamos siais laikais...

    Anonimas