• 13ats.

    Tiesa ar Mitas, jog ilgai maitinamas vaikelis mamos pienuku yra protingesnis, negu vaikelis, kuris buvo trumpiau maitinamas aba visai negavęs mamos pienuko?

    viktorija_aVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Ištrauka iš straipsnio:
    "PROTINGESNIS VAIKAS - TIESA!

    Daugumai jau yra žinoma, jog žindyti vaikai pasižymi geresniais protiniais sugebėjimais. Moksliniai tyrimai įrodė, jog vaikai, kurie buvo žindyti ilgiau, gavo reikšmingai didesnius protinių sugebėjimų įvertinimus, lyginant su vaikais, kurie buvo žindomi trumpiau [8, 9]. Gauti aukštesni žindytų vaikų I.Q. rezultatai, skaitymo, matematikos testų bei mokytojų įvertinimai [10], ko pasekoje šių vaikų pažinimo gebėjimai ir mokslo įvertinimai buvo geresni, lyginant su nežindytais ar trumpai žindytais vaikais.

    Aukštesnio intelekto priežastis greičiausiai yra susijusi su faktoriais, ypač riebalų rūgštimis, kurių apstu mamos piene. Mišinukų gamintojų kompanijos įtraukė į motinos pieno pakaitalų sudėtį ir riebalų rūgštis, tačiau tyrimai nepatvirtino tokio pat mišinukų efekto intelekto koeficientui.

    Ypač sparčiai antraisiais gyvenimo metais vaikas pradeda mokytis kalbos. Tyrimai rodo, jog žindymas turi teigiamos įtakos burnos ir jos atskirų dalių vystymuisi, kas pagerina kalbos raidą [6]. Nustatyta, jog išimtinai ir ilgai žindytų vaikų 6,5 m. amžiaus verbalinis (kalbos) intelektas yra didesnis, lyginant su nežindytų vaikų kalbos testų rezultatais [7].

    Iki šiol yra atlikta nedaug tyrimų, lyginančių socialinę adaptaciją tarp krūtimi maitintų ir maitintų iš buteliuko motinos pieno pakaitalu vaikų. Vienas tyrimas yra patvirtinęs, jog žindyti vaikai geriau reaguodavo ir atitinkamai elgdavosi įvairiose socialinėse situacijose, nei vaikai, kurie išvis nebuvo žindyti. Pasak tyrėjų, jie pastebėjo, kad yra statistiškai reikšminga tendencija – kuo ilgesnis žindymo laikotarpis, tuo mažiau nustatoma elgesio sutrikimų [11]."

    visa informaciją rasite čia:
    http://www.pradzia.org/ilgalaikis-zindymas

    lydekaite

  2. 3

    Kadangi kudikis zindomas mamos pienu turi ir kur kas stipresne imunine sistema,tai faktas kad ir smegenu veikla taip pat spartesne, nei sintetinio pakaitalo veikiama .
    Zinoma ,kad tiesa.
    Taciau tiesa yra ir ta ,kad pasiekiamumas issilavinimumo aukstumu,siais laikais labai priklauso ir nuo aplinkybiu,kuriuose mazyliui tenka augti,bei vystytis. Tai tevu socialine aplinka, bei kitu supanciu zmoniu,busimu draugu... ir t.t.. ko pasieks vaikas ateityje,svarbu ne tik tai,kad gertu mamos piena.

    Anonimas

  3. 3

    Zinoma, daug aplinkui pavyzdziu. Beto labiau issilavinusios moterys ilgiau zindo savo vaikus.Proteliu nepasizymincios visko bijo- tai joms pieno atseik nera, tai krutine bus negrazi ir t.t.

    Anonimas

  4. 2

    Beje, man juokingas kad tas MP sitaip sureiksminamas, bet niekas konkreciai nepasako vieno dalyko: KUO KONKRECIAI ILGAI MP MAITINAMAS VAIKAS TAMPA PROTINGESNIU? Kur faktai? Kazkoks absurdas.

    Yuki

  5. 2
  6. 2

    vyresni sunu maitinau iki 1metu, o maziuka tik iki 7men., tai vyresnysis gabesnis, bet nelabai as tuo tikiu..

    vejune

  7. 2

    as manau kad tiesa,zindyti vaikai labiau imlesni ir savim pasitikintys.Zindymas tai ne tik maitinimas,o vaiko ir mamos artumas,jautimasis saugiam...

    zdraica

  8. 1

    Pirmieji apie tyrinėjimus, bylojančius, kad kūdikystėje žindyti vaikai geriau negu maitinti dirbtinai vystosi protiškai, Jungtinių Amerikos Valstijų mokslininkai paskelbė 1929 m. Vėlesnės studijos Didžiojoje Britanijoje ir neseniai atlikti nauji tyrimai įvairiose šalyse patvirtino, jog kūdikystėje žindytų vaikų ir paauglių protinio vystymosi rodikliai būna aukštesni ir yra proporcingi žindymo trukmei... >>> http://www.zindyk.lt/?p=168

    Kazimieras_Vitkauskas

  9. 1
  10. 1

    Mane mama zinde iki 2 metu! Net atsimenu momenta kada atsisakiau pirma karta kruties. Gal todel ir atsimenu savo gyvenima nuo taip anksti... Siaip labai glaudus ir grazus rysys visada buvo tarp manes ir mamos. Tikrai maitinsiu savo vaika kuo ilgiau.

    Sausainiuke