Atsakymai

  1. 4

    Mano sunus tokio amziaus turejo gal 30-40 zodziu ir labai taupiai juos naudodavo. Kai buvo 2m ir 7men net vezem pas logopeda, nes buvom sunerime nejuokais. Aiskiai ir sakinukais pradejo sneketi apie trecia gimtadieni.

    Kikymara

  2. 3

    nesijaudink jei mazai kalba, buna vaiku iki keturiu metu vos surezganciu kazka rislaus, cia nieko tokio. Bet jei jau kalba ir nori ta paskatint, skaityt gali ka nors vaikui, koki hari poteri ar kazka tokio, ne siaip kokia vaikiska literatura kur kiaulyte sako kriu kriu, o ka nors labiau panasaus i pasakas, kur sakiniai normalus, nu zn, egle zalciu karaliene, raudonkepuraite, t.t.

    Anonimas

  3. 3

    sakiniu nebuvo,vos keli zodziai.Dbr va keturi metai tai jau prasidejo kodel tas,kodel anas.Labai daug pradejo sneket ,kai perejo is lopselines i darzeline grupe

    ruta26

  4. 3

    kalbedavo daug ir sakiniais, nevisi žodžiai būdavo tariami aiškiai, bet dauguma. Taip pat turėjo dar keletą žodžių savo kalba kur suprasdavom tik mes tėvai, pvz. pieną vadindavo - teminiuku ir pan.

    Lulu

  5. 3

    maniškis nenori kalbėti, jis daugiau gestais, mimika ir zyzimais bando su manim susikalbėti, bet 95 proc aš suprantu, ko jis manęs prašo ir ką nori pasakyti, o šiaip žodynas jo tikrai nedidelis kol kas, kokie 15 žodžių, kuriuos ir kiti supranta, bet nepergyvenu, nes pati nesu pleputė.

    Rugsėja

  6. 3

    Nuo 2metu pradejo trumpais sakiniais is 3ju zodziu,o 2.5 ir sudetingesniais sakiniais kalbedavo kartais.Kalbejo dar ir savo kalba,bet as suprasdavau viska.Nes mes kalbedavomes pastoviai.

    grirute

  7. 3

    Maniskiui 2metai ir 7 menesiai. Kalba sklandziai, sakiniais. Neistaria r ir kai kuriuos sudetingesnius zodzius taria taip, kaip jam patogiau, pvz. vietoje ”siuksliavezio” sako ”siuksliadezis”.

    Isnykstanti

  8. 3

    Mano vaikas jau šnekėjo sakinukais, bet tie sakinukai trumpi :) lietus lyja, noriu valgyt, kas čia ir pan. Po truputi žodynas plėtėsi, keliavo į darželį ir labai greitai ta kalba atsirišo, kad dabar kartais norėtųsi kad patylėtų keturmetis :)) pradės ir tavo yuki eilėraščius deklamuot, viskas normalu. Svarbu bent kelis žodelius bando tarti, be to nepamiršk, kad pas jus šeima daugiakalbė, tai vaikas gali ir pasimaišyti :)

    lydekaite

  9. 3

    snekam nuo 2m,dbr mums 2.7men,taj kalbam gerai,taria visus zodzius,visada atkartoja ka snekam suauge . stringa tik r raide,vietoj jos gaunasi l,bet ne su wisais zodziais,tarkim reklama taria gerai,o wa gerti sako teti noriu:D

    Anonimas

  10. 3

    Taip kalbėjo suprantamai,ir sakiniais.

    Anonimas