• 9ats.

    Ar privalo 2-3m vaikas mokėti apsirengti?Ar reikia to mokinti per prievartą?

    nes buna graudu ziureti, kada per prievarta darzeliuose mokina vaikus rengtis, vieni gal ismoksta, bet kiti verkia,kada negali kokio uztrauktuko uzsegti, as nemanau kad tai butinybe, nes palengvins tik aukletojos darba, o vaikas stresuos, juk visi ismoks kada prieis laikas, kam skubinti? kaip jus galvojate? gal geriau darzeliai tegu mokina kaip reikia gerbti ir myleti artimą, nes retas tai moka

    vinipukas2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    neprivalo, bet juos po truputi darzelyje mokina. per prievarta niekada nieko gero neiseis ismokyti, reiktu sudominti, paversti zaidimo forma, girti uz pastangas :)

    arcita

  2. 2

    Zinoma kad neprivalo!!! O per prievarta nieko gero nepasieksi.
    Mano sunui 2 metukai ir 6 menesiai, ir jis pats nei vieno rubelio nemoka uzsideti, kad ir kaip stengtusi. Ir nematau tame problemos. As pati tokio amziaus toli grazu apsirengti pati nemokejau, bet dabar del to problemu neturiu.............

    Yuki

  3. 2
  4. 2

    Nereikia nieko mokinti per prievarta,nes buna tik blogiau. Jei suzinociau kad mano vaika per prievarta mokina tai veja darzelyje pakelciau kad daugiau nieko jos nenoretu. :) Mano mano mazoji pati pradejo rengtis kaip buvo kazkur 2,5 metu.

    Panther

  5. 2

    neprivalo, taciau kai ateina laikas vaikas pats sedi ir ima "zaisti su drabuziais", atsimenu mano vyresnelis 2 su puse jau pats apsirenkdavo, mokinosi, kelis kartus namuose vaiksciojo isvirksciais drabuziais bet nieko. paskui ismokinau, kad paveikslelis turi buti prieki, o etikete gale, bet jam kazkaip labai patikdavo. tikrai per prievarta nemokinau, nebariau, kad nemoki ir pan..

    tikmama

  6. 2

    Aš taip nemanau, kad darželiuose per prievartą vaikus mokina apsirengti.. Kiek vaikai apsirengia, kiek pajėgia patys tiek, paskui užbaigia auklytės. Niekas ten pas mus neverkdavo, kaip tik vaiką buvo atsiradęs noras pačiam bandyti rengtis, nors ir ne ta puse matau rengiasi nors ir skubam, bet sūnus AŠ PATS ir viskas. :))
    Bet nereikia irgi laukti ilgai ir viską daryti už vaiką, Reiktų leisti pačiam kiek įmanoma dalyvauti tame procese, nes vaikas jau asmenybė, jis gali jau kažkur dėti pastangų savo gyvenime :) Taip ugdomas ir pasitikėjimas savimi, savo gabumais, pasididžiavimas, kad kažką daro pats. O per prievartą tikrai niekas ten nemokina.. kiek vaikas sugeba - tiek. ;) vaikas visur po truputi turi tobulėti.

    dabartiniam darželyje gavome pastabą, kad namie geriau būtų kad kuo daugiau leistume vaikui pačiam rengtis, nes sako jo bendraamžiai į lauką rengiasi patys, siaunasi batus patys, o maniškis sėdi laukia kada aprengs :)) na ir tiesą pasakius taip ir būdavo žiemą.. kol jis ten tą kombinezoną apsirenks.. aj greit aprengdavau ir ramu. Bet kai pradėjau leisti pačiam bandyti.. jis krapštydavosi prie tų durų, rengdavosi.. aš aišku užbaigdavau, bet kuo puikiausi rezultatai buvo.. 3,5 metų žiemos pabaigoj pats rengėsi kombinezonus, kepures, batus.. tik kartais netvarkingai pvz užsisegdavo ne iki kaklo užtrauktuką ar kombinezono gumas ant batų neužsidėdavo, užsikėlusios klešnės likdavo šiek tiek :)) na žodžiu buvo kur tobulėt, bet bent atsirado noras pačiam rengtis, o ne sėdėdavo ir laukdavo kada kas nors aprengs ;)

    lydekaite

  7. 1
  8. 1

    Per prievarta nemokinsi,bet man aukletoja buvo davusi pastaba,kad nelabai noriai rengiasi.

    grirute

  9. 1

    manau neprivalo,viskam savas laikas.Maniskis apie 4 metus ismoko apsirengti

    ruta26