• 16ats.

    Ar saugojat savo vaikuciu kriksto rubelius?

    Kartais paziurau skelbimus ir kitos mamos raso kad parduoda savo vaikuciu kriksto rubus...man kazkaip nesuprantama,negi 50lt gauti uz rubelius svarbiau,negu kad vaikui juos issaugoti,ar jus manot kitaip,gal cia tik as tokia sentimentali:)?

    zdraicaVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    taip saugau ir manau saugosiu. valgyti nepraso tai tegul stovi. man mama mani kriksto rubelius issaugojo, kartais kai pasiziuriu net susigraudinu, kokia mazyte buvau, kaip dziaugiuosi jog mane isaugino ir gimde, o ne koki valyma (kaip dabar populiaru) pasidare. aciu jai uz tai.

    tikmama

  2. 3

    Mano mama yra išsaugojus krikšto rūbelius mūsų trijų vaikų. Tai buvo viena ta kaip suknytė ilga/apsiaustas tik su kiekvienu krikštijimu ji pakeisdavo tai kaspinukus kitus prisiųdavo tai praukdavo kitur pati. Buvo prietaras, kad jeigu šeimoje yra daugiau nei vienas vaikas tai juos krikštyti reiktų su vienu apsiaustėliu, kad gyvenime nesipyktų, sutartų. Tad mano mama taip ir darė.. dabar yra dar išsaugojus todėl net mąstau galbūt kažkiek perdarysiu ir savo vaiką krikštysiu su tuo ilgu apsiaustėliu, paliksiu kitam vaikučiui, paskui jei jie norės savo vaikučiams.. kaip kokia relikvija :) išsilaikęs apsiaustėlis kaip naujas.. aš bet kuriuo atveju savo vaiko krikšto apsiaustėlį tikrai išsaugosiu, o kostiumėlį nežinau, labiau aktualu tokiose apeigose krikšto apsiaustas, žvakė, o ne apatiniai rūbai ar kostiuminės kelnytės ;) tai ir yra krikšto apeigų simbolika, kurią manau reiktų išsaugoti.. o kad suknytes parduoda tai jas juk gali bet kokias dėti puošnesnes, svarbiausia tas apsiaustėlis, žvakutė, pašventinta dovanėlė. visa tai turi prasmę tokiose apeigose, o suknytė/kostiumas tai kaip ir pasipuošimas šventei.

    lydekaite

  3. 3

    Paprastus rubelius, tik grazesnius nei kasdienai, devejo kriksto metu, tai nelabai yra ka saugoti :) Tik zvake saugom.

    Yuki

  4. 2

    Saugau ir as, norejau parduoti bet persigalvojau, gaila :) gal kitam reikea, tegul kabo sau spintoj, vietos daug neuzima :):)

    princesiuke

  5. 2

    Saugau. Nezinau, ar bernams tai bus svarbu, gali netokie sentimentalus kaip mama uzaugt :)
    bet saugau as ir juos, ir daug galybe kitu dalyku - kriksto zvake, pirmuju plaukuciu sruoga, pirma ciulptuka ir tt...

    Vita_321

  6. 2

    Turiu. Pirmajam dabar jau 11 metu, bet tiks jo broliukui, kai krikstysime :)

    ingruze

  7. 2

    ne nesaugoju, nematau tam prasmės - šiaip saugau žvakę krikšto, nei tai vienas iš apeigų simbolių, kurį dera išsaugoti iki vaiko santuokos bažnyčioje.

    Lulu

  8. 2
  9. 1
  10. 1