• 14ats.

    Ar ir pas jus taip? Kaip jaustumetes? Viska parasiau viduj jog nebutu per visa mamanijos siena..

    Labas :)
    Senai besilankiau ir stai nutariau pasibedavot :D mano vaikas maziukas, bet pakankamai gudrus jog atskirtu pilnumoj zmones.. Jis prie mano babos labai prisirises, kodel taip yra ? Ar as jam atsibodus ? ar per daug sureiksmimu viska? Baba pas mus ateina per savaite 4 kartus, tada kai as einu sportot, ji viena su vaiku buna apie 2-3val. Daugiau jei bunam kartu namie abi ji ziurim. As valgyt darau, maitinu, tvarkaus... Baba visada migdo ji..
    Kodel jam jos taip reikia? As jauciuos nereikalinga :( kai ji buna jis nei neina pas mane, jei sedim abi tai jis pas ja eis..
    Savo vaiku neskriaudziu, nesukauju ant jos, nesioju ant ranku.. Tai kodel taip yra? Zinau ne viena mama,kuri ir rekia ant vaiko ir papurto o jam vistiek jos labai reikia.. O cia atrodo myliu as ji, neskriaudziu ir va.. :(
    Kai reikia ji maitinti jis nei nevalgo jei ji yra, nes iesko kur ji, kad paimtu ant ranku.. Jis labai priprates ant ranku, zino kad ji visada paims.. Na o as kai viena bunu ir kai jam reikia valgyt padaryti negaliu paimt, tai jis pyksta. Zodziu zino jog baba visada ji paims..
    O siandien isvis skaudziausia buvo... Jis jau saukdavo mane mama.. O siandien baba ruosias iseist, ziuri i ja reikia ir saukia mama :((((
    gal ta baba kai viena buna kalba jam tuos zodzius ir jis susipainioja ir galvoja jog tai ji mama? nu rimtai jauciuos niekam tikus ir nereikalinga :(((

    SantaSantuteŠeimojeĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Na mano patirtis kitokia,nes savo mazajai as atipriau ir uz Dieva ko gero:)))ar buvo 10men,ar 1.7men.nieko neiskeicia i mama:)su teciu zaidzia jei mama salia sedi,su mociutem ir tik buna tada,jei mane salia mato,arba jei pazaidzia kokia 10min,tai tuoj atvaro pas mane,kad mama opa:)valgo tik su manim,uzmigdyt ir tik as galiu,su niekuo kitu neina,nu zodziu manau esme supratot...o kartais taip noretusi kad ji su kuo nors pabutu,ar pazaistu ir man nereiketu aplink sukiotis:)P.s.gal taip yra todel,kad as jos niekur nepalikinedavau,visur eidavom visi.

    zdraica

  2. 3

    Nepergyvenkit taip. Mano sunus ir mociute mama vadina, nekreipiu demesio visai. Gal vaikas mato mama kad visada ji uzsiemus, gamina valgyti, tvarko kambarius, o mociute buna prilipus prie jo. Bandykite kai gaminate valgyti tvarkote kambarius itraukti ir ji/ja i ruosa. Pvz as su sunum darau valgyti as kazka pjaustau tai jis su mielu noru gabaliukus deda i puoda/inda/keptuve. Tas maisto darymas uztrunka daug ilgiau bet abiem smagu. Kad ir tvarkom kambarius sakau na tu siurbk (nors ten zaidimas jam tik) sakau as dulkes valau, arba duodu sepeti sakau tai sluoti nori?. Kiek jam dziaugsmo buna kad jis ir lb svarbius darbus atlieka, o dar kai pagiriu... Visur stengiuos vaika itraukti i bet kokia veikla. Jei vaikui reikia manes kai bunu uzsiemus, metu darba skiriu demesi jam. Palauks tas maistas ir namu ruosa jei matau kad vaikas nenori kazko daryti, o nori pazaisti. Kadangi mociute skiria demesio jam tiek kiek jis nori automatiskai vaikas pasirenka ja, nors tai tikrai nereiskia kad jusu nemyli, vaikas dar nesupranta to kad kazka labiau ar maziau myli. Nors nezinau kiek metu jusu mazyliui/iai.

    Anonimas

  3. 2

    Galbut cia tik laikinas jo susizavejimas baba.mano vaikui buvo laikotarpis kai tetis buvo lyg Dievas.buvo visokiu man minciu kas kaip ir kodel, bet tai praejo :)

    busimamama2

  4. 2

    Uzpavydejo mamyte:))).Oi tie vaikai siurprizu prikrecia,linkiu smagiai pasijuokt is tokio vaiko poksto,o ne nerimauti.Vaikas dar nemoka pasakyt promociute:)))Nemanau,kad promociute pasisodinusi vaika sakytu,as mama.

    grirute

  5. 2

    Nesvarbu ar jo mociute ar promociute,vaikas tiesiog priprato,kaip pripranta prie bet kokio zmogaus,kuris dazniau ateina,tai nereiskia,kad jus jam nereikalinga arba jis jus nelaiko mama,matyt vaikas dar mazas.

    Jolka123

  6. 1

    Tiesiog močiutė vaikui suteikia tik malonias veiklas, kai vaikas serga juk tai jūs jam kišat termometrus, aratas ir t.t. vaikas pratęs, kad baba niekada ja neliepia daryti to, kas am nepatinka, nežinau. Manau viskas normalu :)

    safyra

  7. 1

    manau belieka tik dziaugtis, kad vaikas turi nuostabia promaciute, ne visi vaikai tokias turi, dazniausia seni zmones tingi uzsiimti, o vaikai juk ir nores buti su tais, kurie demesi rodo, vadinasi del vaiko palankumo turite pasimokyti is mociutes svelnumo

    vinipukas

  8. 1

    dešimt mėnesių tai tikrai mažiuliukas ar vaikiukas, tas prisirišimas labai akivaizdžiai matosi, nuoširdžiai todėl gal ir neramu jums, bet čia viskas yra normalu ;) pas mus su tėčiu panašiai būdavo. Kol tėtis namie tai kol valgyt nenori (maitinau MP dar) tai tik tėtis kaip dievas. Su tėčiu maudytis, su tėčiu žaist, su tėčiu į lauką, pas tėtį ant rankų, verkia prie durų kai išeina į darbą, prie lango stovi laukia kada grįš.. o kadangi aš dauguma laiko būdavau su vaiku tai tokių dalykų ir nemačiau, kadangi žino vaikas, kad mama visada bus šalia, pasitikėjimas yra, saugus jaučiasi, nes mama niekada nepaliks, žino jeigu išeina tai ir grįš, o tavo močiutę vaikas saugo, irgi brangina, emociyškai prisirišo taip kaip prisirištų prie tėčio ar mamos, auklės ir pan. Tai yra labai normalu, tiesiog vaikas rodo natūralius, atvirus jausmus.

    lydekaite

  9. 1

    Ojei,tada cia is vis nera ko pergyventi.

    Jolka123

  10. 1

    Tai va mano mazyliui dar tik 10 menesiu sio menesio gale bus ... Maziukas...

    SantaSantute