• 7ats.

    Kodėl moterys dažnai nenori, kad nėštumo nutraukimo faktas būtų įrašytas į kortelę? Juk niekas neturi teisės kuistis po svetimo žmogaus sveikatos istoriją ir jos viešinti, taigi galimybės, kad sužinos artimieji, kaip ir nėra...

    Eve89KontracepcijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    abortus darosi jaunos nepatyrusios merginos ir naturalu, kad nenori jog busimas vyras ateityje suzinotu apie atsitiktinio vakarelio vaisiu, o suzinot imanoma ypac nedideliame mieste registraturoje gal kokia pazistama sesele dirba ir bus noras is idomumo pavartyt..

    vejune

  2. 3

    Kiekviena moteris turi pasirinkima kaip elgtis tokiu atveju.
    Tai darytis aborta su savo gyd. ginekologes siuntimu. Siuo atveju uz ji mokes kiek pigiau.
    Ir kita pasirinkima darytis ji anonimiskai.
    jis bus brangesnis.
    Jei moteris nedirbanti, ir darosi anonimiskai.be abejo nieks ir nesuzinos.
    O kitu atveju,tokia inormacija,visgi gali buti prieinama ir kitiems, nera 100% saugus budas apsidrausti kad nieks nesuzinos.
    Dar kitas avejis , jei aborta darosi dirbanti moteris. Ir del kokiu nors priezasciu del blogos savijautos,ar kokiu kilusiu komplikaciju negali iseiti i darba jau kita diena. jai reikes ligonlapio.
    Zinoma teen nebus nieko irasyta, nes dabar isvis jokios diagnozes nenurodomos zodziu. Taciau jos turi savo zymima specialu koda.
    O ka jis reiskia,visgi norint suzinoti,teuztenka pagoolint kam nors is smalsiu darbuotuoju,administratoriu (kas ta ligonlapi tvarko) ir viskas bus aisku.
    Dabar, jau nebereikia ir popieriniu ligonlapiu nesiot.Jie siunciami darbdaviams ir i sodra jau ir elektroniniu budu. Ir siame deje bus tas pats kodas ligos ar vizito pas ka ir del ko.
    Tad tikimybe nesaugios info,ir priejimas,norint pasiknist svetimoje istorijoje visgi yra.
    Viesuma ir internetas, yra toks jau dalykas kad ir kiekvienas "pirst" kaip skoma jau pristatytas visiems.
    Cia tik gali isivaizduoti,kad tai tik tavo asmenine info.
    O realiai ji jau toj erdvej,maseje kur viesa.

    Anonimas

  3. 2

    Lieka pati baimė,turbūt ir sąžinė

    Anonimas

  4. 2

    nes vistiek isliekagalimybe - o gal kazkas kazkada suzinos

    busimamama2

  5. 1

    Kodel nera galimybes, visad yra tikimybe kad kortele atsidurs vyro ar mamos rankose ir jie ja pavartys... Ar vezant jus kazkur i lygonine, ar tesiog salia laukiant konsultacijos.. Net vaikai gali sugebeti zvilgteleti, juk tai nera toks jau slaptas dokumentas. Kiti daktarai jas gali vartyti. Kas noretu buti pasmerktas del aplinkybiu ar klaidu ? Ne visi reaguoja i tai adekvaciai :)

    Anonimas

  6. 1

    Tikriausiai bijo, kad busimas vyras suzinos, kad jo zmona kazkada jau turejo nestuma nuo kito vyro.Nes daktarai buna,kad paklausia ar moteris turejo nestumu prie salia stovincio vyro, gal nekompetentingai elgiasi, bet tai pasitaiko.

    liutukas

  7. 1

    Pas mus miesto ligoninėje vieni kitus pažįsta. Ir pvz mano mama jei prašo mano kortelės tai jai ir duoda, kopijas padaro.. aišku čia apie šeimos narius. Apie svetimus taip gal ir nėra, bet tikrai draugės paprašyt gali ten dirbančios nueis ir paskaitys dėl ko lankėsi pas ginekologą ir tokia susikrimtus buvo, nes mat girdėjo, kad kažkas nenusisekė su nėštumu, o gal jai vežys koks ir nenori niekam pasakot.. :)

    o šiaip dažniausiai jaunos mergaičiukės nenori, kad būtų įrašyta į kortelę. Jos dar gyvena su mama, būna mama palydi iki daktaro, pašneka gal, na ir bijo, kad gal leptels.. vis tik nėštumo nutraukimas palieka tam tikrą randą tiek fiziškai tiek psichologiškai. Taip pat visko gali būti, kad mama ar dar kažkas bus paprašytas nunešti/atnešti kortelę tarkim į registratūrą, nes dabar atliekam tyrimai ar galų gale guli ligoninėje mergina.. mama pavarto ir pamato :))
    tų situacijų gali būti N, ko gero apsidraudimui nori, kad nerašytų į kortelę jei tai yra nepageidaujamas ir "gėdingas" nėštumas..

    lydekaite