• 8ats.

    Mamos prasau pasidalinkit savo patirtim!

    Mano mergytei jau greit 2 metukai, turim tokia problemele - ji labai nevalgi. Kartais visa diena praleidziu prie virykles, bet nevalgo ir tiek, o ir sveria tik 11kg, tai neiseina nekreipti demesio. Pasidalinkit gerais, laiko isbandytais antru patiekalu receptais, gal mazajai kazkas patiktu. Dekui :)

    Lily_pea2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    aha, sveria mazokai, taciau mano maziui 1 metukai ir 7men, taciau valgo kaip uz du. hm ziurint kiek ji laiko nevalgo, jei diena ar dvi tai nieko tegu prasivalo orgazizmas duokite daug gerti. man vaikai jei nevalgo, uzsizaidzia ar uzmiega, nesuku galvos, tik maziui siulau o viresnelis pats pasako nori ar ne. o jei jusu mergyte ilgiau nevalgo, tai siulykite po maza porcijas. tarkim pasiulykite arbatos\kakavos su nesaldziais riestainiais. vaisiai ir jogurtas, tada koks nors jusu virtas "kudas" sultinys. (be darzoviu, mesytes, gal siek tiek bulvytes) .arba paduokite i rankyte kazka valgyti, ar lasinuka, ar desryte, ar mini sumustinuka, ar surio. tikrai negali butu, kad visai nieko neima i burnyte, vistiek kazko nori, vistiek kazkas skanus, ir galbut nieko sunkiai nenori valgyti (mesos, kotletu, sriubu, kosiu ir pan...)... oks amzius kai gali viska valgyti taciau gal ne visko nori,

    tikmama

  2. 4

    vat mums kai buna nevalgiadienis mano zuikiui jos sveria tiek kiek jusu dukryte taciau valgo daug, be buna kai dantukai kalasi nieko neikisi, net sausainuka paduodu nevalgo o nesiojasi,. tai as isverdu paprasto troskinuko: bulvyte, morkute, paprika, pomidoriukas, farso kukuliukai, zirneliai, ir kokia nors kruopyte idedu , ar makaroniuka, idedu kubeli ir troskinu\verdu, tai kad ir kaip nenoriai pasiziuri, kad valgyti reikes, taciau valgo labai noriai ir ant galo dar jogurto indeli suvalgo.

    tikmama

  3. 3

    tikrai mažai sveria.. o ar darėte kraujo tyrimus? gal ji labai mažai valgo nes kraujukas pasilpęs, geležies trūksta? Kadangi nevalgi, mažai valgo tai gali taip būt.. va ir gaunas užburtas ratas. Nevalgo nes trūksta geležies, o kaip atstatyti tą geležį jei nevalgo :)) na čia aš ne į temą, bet na o gal...

    Patarčiau duoti dar C vitamino - jis vis žadina apetitą. Daugiau tada duokite obuolio, apelsinų ir pan ir tik po kokios valandos siiūlykite valgyti :) jokių užkandžių per dieną neduokite :) Nes irgi atrodo nevalgo, bet kai susirašai ant lapelio kiek ko vaikas užkandžiavo tai ir gaunasi toks vat valgymas :)

    Na o ko konkretaus pasiūlyti.. iš tiesų nuo vaiko priklauso ar jam patiks, ar jis aplamai valgo tai.. pvz maniškis valgo spurgas labai. Aš ten nededu daug cukraus, gaunasi kaip išsipūtę varškėčiai. ai ima į ranką ir valgo..
    Mėgsta keptas bulves labai :))
    Darau dažnai iš bemielės slokniuotos tešlos tokius pyragaičius.. na į vidų įdedu pvz faršo, sūrio, daržovytę kokią, ar dar ką sugalvoju įdarą pvz varškę.. na ir valgo..
    Toliau sumuštinukus mėgsta.. aš darau iš forminės duonos, tepu sviestą, o ant viršaus tepu tokį mišinį.. kepintas faršas, su svogūnais kepintais, kepinta morka, būna žirnelių marinuotų įdedu.. na ką turiu tą dedu ir galiausiai sūrio užtarkuoju..
    Mėgsta dar tuos pačius varškėčius, padarau tokius pailgus, tada jam kažkaip mieliau valgyt :))
    dar labai ypatingai valgo tokį kaip troškinuką iš kalautienoos ar vištienos.. Kepinta morka su svogūnu, šiek tiek pomidorų padažo, česnakas, druska pipiras ir ananasai smulkiau supjaustyti konservuoti. Viską dedu ir kepu. Tada supilu į kitą keptuvę kur kepa vištiena kubeliais supjaustyta na ir labai jau jis mėgsta.. nes tie ananasai tokį saldumą šiokį tokį duoda, morkytės, svogūnai irgi prieskonį gerą, mėsytė.. na ir bulvių košę ar ryžius dar šalia su kokiom nors daržovėm. Tai va šitą valgo visada.
    Mėgsta labai ryžių košę pienišką...

    lydekaite

  4. 2

    Vitaminas C skatina apetita.yra lasiuki pavidalu vaistinej.jei nepades-bandykit

    busimamama2

  5. 2

    Jei vaiko prastas apetitas ar jis atsisako valgyti kuriuos nors maisto produktus, galite pabandyti:
    ◾Nemėgstamus produktus pakeiskite mėgstamais. Jei vaikas atsisako valgyti mėsą - neverskite jo. Valgymas neturi tapti nemalonia, konfliktiška procedūra. Prievarta nepadės mažylio pamėgti kurio tai maisto produkto. Pasitarkite su šeimos gydytoju ar pediatru ir nemėgstamus produktus keiskite vaiko mėgstamais, maistingais, reikalingomis medžiagomis turtingais produktais (pavyzdžiui, grūdai, ankštinės daržovės, špinatai, brokoliai, razinos yra turtingi geležimi). Jei reikės, gydytojas skirs vaikui vitaminų ar geležies preparatų.
    ◾Derėkitės. Jei vaikas nevalgo, pabandykite jį įkalbėti. Pasakykite, kad jei valgys — greičiau užaugs didelis, bus greitas kaip tėtis ar vyresnis brolis (sesuo) ir pan. Šiuo atveju padėtų valgymas po šaukštą už šeimos narius („už tėvelį“, „už mamytę“, „už močiutę“) arba už kiekvienus metukus („už antruosius metukus“, „už trečiuosius metukus“ ir t.t.).
    ◾Gudraukite. Jei vaikas nevalgo kokio nors produkto (pvz., mėsos, žuvies), pabandykite nedidelį jo kiekį įmaišyti į patiekalą. Jei pavyks — normą po truputį didinkite. Galbūt taip pavyks vaiką pripratinti.
    ◾Skaniai gaminkite ir gražiai patiekite. Sakoma, kad pirmiausia paragaujame akimis. Tai galioja ir vaikams. Pasistenkite maistą patiekti patraukliai, kad jis ne tik būtų skanus, bet ir taip atrodytų. Įsigykite lėkštelę su piešinuku dugne — vaikui bus paskata suvalgyti ir pamatyti piešinuką (tačiau neverskite jo tai daryti). Į vaiko lėkštelę dėkite nedidelę porciją. Didelė jam atrodys neįveikiama ir jis tikrai atsisakys valgyti.
    ◾Valgykite kartu. Ne tik maitinkite vaiką, bet kartu su juo valgykite.
    ◾Ribokite smaguriavimą. Tarp valgymų vaikui duokite mažiau saldumynų ir kitokių užkandžių (pieno produktų, sausainių, saldainių ir kt.). Galbūt jis pasisotina saldumynais ir dėl to atsisako „rimtai“ valgyti?
    Jei vaikas valgo mažai ir nenoriai, pasistenkite paįvairinti jo mitybą, skirtingai gardinkite jo mėgstamus patiekalus. Atsiminkite, kad jo mėgstamas košes galima pagardinti ne vien tik cukrumi, bet ir džiovintais vaisiais, šviežiomis ir šaldytomis uogomis, riešutais. Derėtų prisiminti ir daržovių košes. O užderėjus rudeniniam derliui vaikams galite troškinti daržoves (jos tūrėtų būtį traškios, o ne košės konsistencijos), palepinti miltiniais blynais į kuriuos labai smulkiai įtarkuota

    Anonimas

  6. 1

    kotleta valgo ir tai jau pasiekimas pagal mano sunu. nes musiskis nevalgo visiskai mesos, zuvies, kiausiniu. kazkur kiausini imaisyti galima, kaip blynu tesla, varsketukai, bet virtas, keptas, omletas netinka. buna kad ir nieko per diena nevalgo, gaminu darau o jis pasiziuri paknaibo ir nustume, sakau i darzeli prades eiti gal susitvarkys viskas. o ir vit c mums nieko nepadejo.

    Anonimas

  7. 1

    Aciu uz jusu patarimus. Na kraujo tyrimus daremes pries kelis menesius, tai geri buvo, gelezis tai net siek tiek virs normos. Pas mus nebuna, kad nevalgytu visiskai, bet kartais tik suvalgo keleta saukstu ir viskas. Siaip esu pastebejus, kad kuo imantresnis patiekalas, tuo labiau isbrokuoja man :) O valgo tai skaniai tik kotletus ir desreles, bet nelabai patinka man tai, desrelese is vis nulis naudos, o vien tik kotletais nesinori maitinti. Aciu lydekaitei,tikrai pabandysim sluoksniuotis teslos pyragaicius, padarysiu ir saldziu, ir su mesyte, tai ziuresim kaip seksis. O vitamina C geriam kiekviena diena, manau sveika ne tik del apetito, bet ir del imuniteto, aisku vasara ir uogyciu pasiulau kiekviena diena, tas kerta, net ausys kruta, tai del to smagu :)

    Lily_pea

  8. 0

    Mano antra dukrytė buvo lygiai kaip Jūsiškė - 2 m. 11 kg. Deja, niekas nepadeda dėl to svorio, labai išranki maistui. Dabar jai 12 metų, o tik 28 kg. Kokia smulkmena mėgstamam maiste nepatinka, ir nevalgo. Tai spalva ne tokia, tai kokį plaukelį rado, tai pomidorai per daug minkšti salotose ir pan. Rūpinuosi, kad kasdien gautų bent kokio sveiko žalio maisto - obuolius valgo tik pjaustytus skiltelėm, tai tų duodu kasdien. Kasdien privalomai išgeria šviežiai spaustų sulčių, raukosi, bet liepiu griežtai. Aišku, mažo vaiko kol kas nepriversi. Duodu žuvų taukų skaniose kapsulėse. Šiaip mėgstamų patiekalų gal apie 10, tai stengiuosi iš jų dažniau gaminti sveikesnius. Mėgsta kopūstinius blynus. Sutarkuoju burokine tarka kopūstą, apverdu su trupučiu pieno (kartais cukinijos nevirtos po to pridedu), taip pat labai smulkiai tarkuoto svogūno, kiaušinį ir miltų. Tinka iš prieskonių čiobreliai ir raudonėliai. Tokius blynus duodu su baltu padažu arba grietine ir skiltelėm pjaustytais agurkais ir pomidorais, nes virtų bulvių nevalgo. Dar mėgsta rudų miltų makaronus su faršo padažu. Faršą pakepinu su svogūnėliais, tarkuotom morkom, pomidorais, trupučiu sojos padažo. Pabaigoj sūrio užtarkuoju.

    marcipana