• 5ats.

    ka daryti, vaikas nori tik saldziu tyreliu?

    Pastebejau, kad mano pana biskiuka saldziarure :hmmm: dar nesu garantuota, bet manau kad del to nebevalgo darzovieniu.. nes nuo 7h ryto iki 15h nieko nevalge, siuliau ir savo gaminta ir pirktine darzovien tai paragauja ir spjauna lauk, tik pasiuliau saldzia vaisiu tyre iskart viska sukirto... patarkit kaip pripratinti valgyti darzovytes? nes tik pradejus primaitinti suvalgydavo po 200g, dabar neikisi visai, esu pasimetus, musm 7men, valgom primaitinu nuo 4men.. ir seip labai mazai valgo itariu kad del to jog nori saldziu skaniu kosyciu, o as neduodu. tai ir buna geriau visa diena nevalgiu, bet ne saldzios koses nevalgo :)

    Shmike1-12 mėnesiųĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    Natūralu, kad vaikas nori ten kur skaniau (kur yra cukraus), bet jūs mama ir ugdote vaiko mitybos įpročius, todėl nepasiduokite ir padarykite šiokią tokią pertrauką su saldžiomis košėmis. Kuo mažiau sto saldėsio duokit. Jau geriau tegu nevalgo nei užkišti tom saldžiom košėm. Arba jau geriau duokit bananų, obuolių negu tas košeles. Arba namie virkite tik cukraus apribokite....

    o kad vaikutis renkasi ten kur saldžiau tai labai natūralu.. paklauskit ar jaunesnis ar vyresnis koks trimetis norės valgyti mėsą jei pasiūlytų šokoladą :) bet tėveliai ugdo mitybos įpročius jau nuo pat gimimo tad nedarykite klaidos. Cukrus - ligų sukelėjas, jo dar prisivalgys per gyvenime ohoho :) dabar augantis organizmas turi kaip tik kuo sveikiau valgyti :)

    lydekaite

  2. 1

    nuo darzoviu, tik pradejus jomis primaitinti iskart patiko ir suvalgydavo dideli kieki, po to matyt taip patiko tai atsisake misinuko ir nuo 5men, jo visai nebegeria, tad ivedziau kruopytes, as ir nemokejau virti ir nevalgydavo kai padarydavau, tai perku uzplikomas, jas valgo ryte ir vakare. veliau po truputi daviau ragauti vaisiu, bet nelabai patiko, tai nebesiuliau. nuo 6men, vel pasiuliau vaisiu, valgydavo skaniai, bet daug neduodavau, ir net ne kasdien. ir nzn kas pasidare bet pradejo darzovieniu suvalgyti vis mazesni kieki, kol galiausiaio tik pajaucia skoni ir iskart uzciaupia lupytes, nebeikisi. taip jau daugiau nei menesi... nupirkau ir vitamino C sako skatina apetita, bet niekas nepadeda.

    Shmike

  3. 1
  4. 0

    Mums padeho irc vitaminas,bet po geru keliu savaiciu.dar girdejau,kad gerosios bakterijos skatina apetitta

    busimamama2

  5. 0

    Reikia atpratinti.mano gydytoja isvis patare net babana kuo veliau duoti, nes vaikai greit pripranta prie saldumo.siulyciau atpratinti nuo saldziu dalyku ir apsisarvavus kantrybe pratinti prie darzoviu kosiu.kruopas skiesti tik mo arba misinuku iki kokiu 9 men.nedekit jokiu saldziu vaisiu jei sunkiai valgo.musu nevalgus vaikas, tai mums padejo jantrybe ir grynai darbas-juokinom, leidom daineles per maitinima, jokiu daldumynu

    busimamama2