• 23ats.

    Gyvunu prieglaudos namai...ar teko jums atiduoti, o gal paimti is prieglaudos namu koki gyvuneli?

    Kiek girdejau, tai tuose prieglaudos namuose atiduoti gyvuneliai yra laikomi max.14 d. ir jei per ta laika niekas ju nepaima, tai darbuotojai juos uzmigdo...kaip jums atrodo, ar reikalingi tokie gyvunu namai?Ar teko paimti is ten gyvuneli?

    PearlKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    nea neteko paimti gyvunelio is globos namu,nei atiduoti..nes neturiu namuose jokio gyvunelio

    ingrandr

  2. 4

    Graudi tema.Man nepaprastai gaila tu gyvuneliu.Sirdis neleistu man ten eiti.As auginau ne viena gyvuneli,paimta is gatves.
    Viena diena melyniaudami miske su sunumi radome 7 ka tik gimusius suniukus paliktus mirciai.
    Matyt dideles kales.Protas issijunge,liko vien zmogiskumas.Tiesiog paemem visus septynis i maisa ir ejom apsikrove 4 km.Grizom namo su pilnu maisu...suniuku.Visi mus bare.Maitinau juos per pipete,valiau spiritu bambutes.Deja,buvo per mazi isgyventi.Mire palaipsniui.Gaila,bet padeti negalejome.Lietuvoje yra daugybe nelaimingu gyvuneliu.Tie prieglaudos namai matyt funkcionuoja
    ne taip kaip reiktu.Osle nemaciau ne vieno gatvinio suns arba katino.Visi su seimininkais,vakarais su atsvaitais,laivuose su gelbejimosi liemenemis.

    vilem

  3. 4

    Oi, neesu buvusi tenai..bet jei eiciau tai jauciu kad iseiciau su visais gyvuneliais, man ju taip gaila...aiksu, kad gerai kad toks dalykas yra...jie ten nors pamaitinami ir siltai laikomi...o gatvese, jie stimpa ir lygas nesioja o tai nera labai gerai..

    Dzeinara

  4. 4

    Manau, kad tokie gyvunu globos namai yra butini. Ir labai butina ten pagerinti laikymo salygas, tik, deja, nelabai kas tuo rupinasi, nes ir zmoniu problemu valdzia vis nesugeba tinkamai aptvarkyti, tai ka jau apie gyvunus kalbeti. O as tokiuose globos namuose esu buvusi ir irgi girdejau, kad tuos benamius vargsiukus po kazkiek laaiko uzmigdo. O buvau ten, nes kazkada nakti kazkas prie vyro darbo duru buvo palikes deze su trimis mazais suniukais. Mes juos radom, palaikem iki ryto, pasidziaugem, pamaitinom, o ryte jau bandem kam nors juos isiulyti. Deja, tuo metu niekam naujo draugo nereikejo, tai vezem i globos namus atiduoti. Labai gaila buvo taip daryti, nes suniukai tokie mieli ir grazus, maziukai. O jau ismesti i gatve...o pasiimti suniuko auginimui is ten niekada neteko, mes pirkomes veislini drauga.

    Agne

  5. 3

    turbut esam vienintele salis, kuri pakankamai mazai rupinasi gyvunais.labai gaila ir graudu darosi kai aplinku itiek benamiu.pati visa gyvenima gyvenu su suniu,viena pasiemiau ne is prieglaudos, bet jau beveik, nes norejo ten ji vezti.as ten nuvaziavus jauciu iseit negaleciau,arba susirinkciau sau visus.is tikruju ten jie buna trumpai, o galetu buti kitaip..taciau niekam tai nerupi..gerai, kad bent yra savanoriu zmoniu, kurie be atlygio rupinasi, priziuri,gydo ir saugo.juk jie musu draugai, kurie negali ,deja, nieko pasakyti. bet is ju kayciu matosi kaip jie noretu, kad mes juos pasiimtume,kad netektu jiem ten buti.juk ar svarbu veisle,ar svarbu kilme, kad myletum gyvuna?labai skaudi man si tema..;(((

    bantukas

  6. 2
  7. 2

    galiu i sita klausima atsakyti palciau nes pacei teko dirbti gyvunu prieglaudoje,tenais laikomis gyvunai jauni lgiau nei 14dienu bet tik jauni,seni gyvunai yra uzmigdomi greiciau seip tai gyvunam yra pagal istaimus klarantinas 10dienu bet tiek niekas nelaiko.o seip tai tokios prieglaudos yra labai reikalingos nes labai daznai zmones nusipirka suniuka ar kaciuka palaiko ji kol jis mazas ir ji ismeta i gatve ar atsiduoda i prieglauda kadangi jiems pasirodo kad tas suo yra durnas nes jis nemoka komandu daro namuose ir t.t. bet tai tiesiog paciu zmoniu yra neisprusimas siame reikalia nes su kiekvienu gyvunu reikia dirbti norint kad jis kazka ismoktu ar kazka daryti.buvo daug pavizdziu kaip zmones prisiziurejo filmo apie "Komisaras reksas " ar "Rintintinas" ir nusiperka suni ir galvoja kad jis bus toksai protingas bet deja kaip suo uzauga seimininkai pamato kad jisjiems neatnesa slepeciu ir nenesioja kas ryta laikrascio tai jie nusprendzia juo atsikratyti.Mano nuomone kad tokios prioeglaudos yra labai reikalingos,zinoma jai butu musu valstybe kitokia ir teiktu geresni finansavima tokioms istaigoms tai manau butu viskas kitaip o dabar sunku yra issilaikyti i rserti tuos gyvunus ilga laika

    Estėja

  8. 2

    buvo kazkadaise mano mama nuvezus musu suni i prieglaudos namus,kad uzmigdytu,nes buvo senas,aklas.verkiau savaite laiko kol galiausiai tetis dave pinigeliu kad atsimt ta suni,nuvaziavom ir apstulbom.suni pasiemem su isdauzytais dantim,visa apspjaudyta,smyrdanti,sumusta.buvo kraupu ziuret :(((

    redusis

  9. 2

    nea nesu buvusi ir nieko is ten nesu paemusi man labai gaila tu gyvuneliu negaliu suprasti zmoniu kurie ismeta lauk savo augintinius, kurie galbut veliau papuola i tuos gyvuneliu globos namus. Labai grazia akcija buvo surenges "Pifas" Vilniuje Panoramoje nemokamai dalino gyvunelius tikrai daug ju buvo paimta netgi mano kosmetologe isigijo kaciuka kuri pavadino tikriuku, reikia daugiau tokiu akciju ir istuses gyvuneliu globos namai, nes patiems zomonems ten nuvykti vis pritruksta laiko.

    barskute

  10. 2

    buvau praeita vasara. turejom katinuka, toki ryza, grazu, tik piktoka. labai jau vaiku nemylejo. vyresnele labai apdraskydavo, puldavo ja, nors sbu su kaciuku nelabai sutare, ji net nejo prie jo. tai va. kai gime mazoji, tai labai bijojom del jos, kad nieko tas katinukas nepadarytu. todel atidavem i prieglauda. nuvezem su drauge, o kai pamaciau kaip ten viskas yra ir kaip gyvuneliai gyvena, tai su drauge net verkem. katinukas kaip jausdamas nenorejo eiti visai, o tos akytes....... dar dabar graudu daros, kai prisimeni. vaziavom atgal ir ne zodzio viena kitai nesakem, kad neparodyt jog verkiam. iki sios dienos save griauziu del to.
    graudi situacija pas mus situo reikalu.

    ausra2