• 31ats.

    Nebezinau ka daryti, sunus nebevaldomas

    Paskutiniu metu isvis nebegaliu susitvarkyti su sunumi. Jam tuoj bus trys metai. Visus vaikus kieme gasdina savo isterijomis.Jei negauna kokio svetimo zaisliuko, griuna ant zemes, vartosi po zvyra, klykia, rekia, isterikuoja. Neimanoma nei susitarti su juo, kuo daugiau ji bandai kalbinti ar nukreipti demesi kita linkme dar labiau rekia. Jei tik papriestarauju, kazko neduodu ar isgirsta zodi negalima, viskas, apturesiu geda ant viso kiemo.Grius ant zemes ir reks visa gerkle. Net nebezinau ka daryti. Mane pradeda znaibyti kieme supykes, ar su koja bando ispirti man.Atrodo nelepinam per daug,bet matyt kazkur klaida padareme?. Bet kodel vaikas sitaip maistauti pradejo? Kitu vaikai kieme kaip paziuriu ramus, zaidzia, o maniskis tik zuja aplinkui ir nenustygsta. Atrodo kai namuose, vaikas geras, bet tik pakliuna i vaiku buri, pasidaro nevaldomas. Patarkite, gal jums kazkas panasaus buvo. Ar tai isaugama, ar vaikas ir liks toks problematiskas. Nes kieme net geda iseiti su vaiku,nes bijau kad vel nereiktu aptureti gedos pries kitus tevus.

    kvapni_feja2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    Kvapni feja, pirmiausia dėl savo vaiko nemalonaus elgesio gėdytis tikrai nereikia. :) O kas ten žvairuoja ar šypteli kvaila šypsena - lai žiūri savo vaikų, o ne svetimų :)
    Buvo ir maniškiui toks periodas kai namie atrodo lyg geras, susitariam, bet kieme išėjus turėjome penkis maždaug vienodo amžiaus berniukus, su kuriais vis kieme būdavom kiekvieną dieną tai pastebėjom visi perėjo tą laikotarpį. Vieni mažiau, kiti daugiau. Nuo 2-3 metų vaikas ima suprasti, kad jis gali turėti savo nuomonę, savo norus, gali paprieštarauti todėl ir ateina tie vadinami ožiukai. Pykti nereikia, vaikas mokosi reaguoti į atsakymą NE, nors jis mirtinai norėtų TAIP. Palaipsniui išmoks reaguoti tinkamai, tik mamytė ir tėvelis turėtų padėti. Jei eisite tinkama linkme tai labai greitai vaikas suvoks kaip reikia sureaguoti. Na, vaikas nusivylimą, pykti reikškia rėkimu, spardymu, jis atvirai tai rodo, o ne nuslepia kaip suaugusieji.
    Taip, buvo ir maniškiui, negriūdavo jis, bet būdavo, kad noriu būti lauke, noriu TO žaislo, noriu eiti TEN, noriu. Ir jispatrypdavo vietoje, kartais ir užverkdavo. Viena iš tų penkių mamyčių pamačius kad verkia mano vaikas puldavo atimti iš savo sūnaus žaislą, kad tik jis man neverktų, bet gražiai paaiškinau, kad mokinamės dalintis. Visada atsitūpus ramiai paaiškindavau, akd čia ne mūsų, dabar žaidžia draugas, o aki pažais duos mums.. o jeigu abu imdavo spiegti nepasidalinę tai atimdavom žaislą, kad abiem neskaudėtų širdelių. Lauke nuo įvairių nepasitenkinimų padėjo didelė veikla. Pasiimdavom paspiriamą motociklą, turėjau tašiuke visada keleta jo mašinėlių, sausainių kokių įsidėjus, jei kieme būdavom tai leisdavom tiek su vaikais žaisti tiek pačios su jais užsiimdavom, nepalikdavom nuošaly vaikų, o mes vienos mamos stovim šnekamės, dažnai įsijungdavom į žaidimą su jais.. Ir palakstydavom kieme, ir pašokdavom su jais ir pilis visi statydavom iš smėlio ir pan..
    Kiek pastebėjau tas toks krizės laikotarpis būna visiems, bet vieni labai greitai suvokia kaip čia gerai elgtis reikia, o kiti ilgiau ir garsiau mokosi. Praeis, nesijaudinkite.
    Visada pasakokite apie pasekmes jeigu kažko negalima, Tarkime nori draugo žaislo, bet draugas neduoda. Tai sakykit atsitūpus, kad draugas laai verks jeigu tu paimsi jo mylimą žaislą. Sakykit kitą kartą duosim. Taip pat kokias mažas mašinėles nešiokites, kad būtų vaikui irgi ką duoti kieme kitam, kad žinotų jog jis gali duoti ir jam gali duoti.. ne tik imti. Jeigu neina namo, tiesiog jūs perspėkite iš anksto, kad eisite namo tada ir tada, o ne staiga sumąstėte ir vidury jo žaidimo imate už rankos ir einate. Pavyzdžiui vaikas čiuožia. Sakykite greitai eisim namo, mamyte eis valgyti daryti. Tu eik nučiuožk dar tris kartus. Skaičiuokite, plokite, gal šiek tiek užtęskite tą ėjimą, pagaudykite aplink čiuožyklą, ir sakykite na jau paskutinį kartą ir bėgam namo. Norėsi padėti man valgyti daryti? Na kas nors tokio, man bent nuo maždaug 2,7 metukų labai padėjo ir iki šiol tai darau.. iš anksto perspėju kad konkrečiai tada ir tada eisim namo, kad jam nebūtų staigmena.. Jeigu draugai kokie dar būna namie paprašom palydėti iki laiptinės, atsisveikina vaikai ir visada pasakau, kad rytoj vėl ateisim ar vakare vėl ateisim :) viską ramiai, jokių gėdų negali būtų. Jei jau taip nutinka, kad vartosi ant žemės, verkia tai nepulkite guosti, užkalbėti dantį.. Sakykit pvz na ką tada einame namo, nes tu labai negražiai elgiesi, ir eikite po truputi namų link. Aiškinkite, kaip dera elgtis, o ne rėkite. Rėkimu nieko vėlgi nepasieksite.Suprantu veda iš kantrybės, bet būkite rami, visada žinokit, kad toks elgesys nebus amžinas, vaikas supras, kad galima parodyti nepasitenkinimą ir kitais būdais.
    Apibendrinant patarčiaui pačiai išlikti ramiai, einant namo visada daug anksčiau pranešti, kad eisite namo ir konkrečiai kada. PVZ kaip minėjau nučuožk dar kartą ir eisim, einam palydėti draugę ir eisim namo, pagausiu tave paskutinį kartą ir keliaujam daryti valyti...mokykite vaiką ne tik imti, bet ir duoti. Draugiškai tarkitės..Ir nežinau vienos mamos auklėja taip kitos anaip. Aš už pozityvų auklėjimą.. Rėkimu, mušimu kaip tik iššauksime dar blogesnes vaiko emocijas. Bausti... bausti tokio amžiaus vaiką per isterijos priepolius galima pagal situaciją.. jei namie - tiesiog palikime vieną kambaryje, uždarykime duris porai minučių.. tegul pabūna su savimi, paverkia.. kitiems vaikams tai benedidžiausia bausmė.. ir nereikia mamai supykus nutempti vaiką į kambarį, trenkti durimis, akivaizdžiai rodyti agresią. TIesiog visada būkit rami. Nes kuo ramesnė mama, tėtis, kuo mažiau jie rodo pitkas emocijas tuo labiau vaikas bus sukalbamesnis artimiausioje ateityje. Jei lauke, tai per isterijos priepuolius galite nubausti vaiką ėjimu namo. BET vėl gi be agresijos. Iš pat pradžių išėjus į lauką perspėkite vaiką, kad jeigu neklausys eisite namo, kad jam tai nebūtų naujiena, Pakartokite kelis kartus, nes vaiko atmintis dar trumpa, gali greit pamiršt. O kai jau ateis ta situacija kai verks įsikniubęs žemę ramiai sakykite, kad sakiau, jog jei neklausysi manęs eisim namo, EInam namo? Nei neusiramina, gražiai atsisveikinkite su draugais susirinkite savo daiktus ir namo. Svarbu nenusileisti, kitą sykį žinos, jog į jokius namus neisim kai jis paprašys. Kitą kartą žinos, jog jei neklausys mamytės tikrai eis namo kaip ir aną sykį.
    Na ir patarčiau kantrybės, kuo mažiau savo agresijos, ir tikrai jokios gėdos. Natūralu, kad vaikas mokosi. Sėkmės!

    lydekaite

  2. 4

    Kai jus nusileidziat vaikui,tai jis iprato jumis manipuliuot.

    grirute

  3. 4

    Vaikai isteriju metu nieko negirdi.Tai jusu ikalbinejimai,kad taip negrazu ir panasiai yra riksmas tyruose.Jau didelis yra,tai galit pradet tartis.Pavyzdziui,jei isterikuos lauke eisit namo.Ir jei krenta ant zemes iskart einat namo.Jei znaibysis eisit namo,neleisit ziuret filmuku.

    grirute

  4. 3

    O kaip vaiką suvaldyti kaip lauke nori suptis, pasisupame sakau einame namo, vėliau ateisime ir viska, ji namo nenori, bėga nuo manęs, neklauso, nei nepadeda joki pasakymai, pirksim ledų ar kažko... Pasigaunu ir nešuosi rėkiančia, prie durų krenta, sėdas ir spiegia...

    gintare112

  5. 3

    Tai ne sakau mušti,aš tai pat esu prieš,nu bet nuvedimas namo uždarymas į kitą kambarį kelioms minutėm kol apsiramins aš nemanau,kad yra labai blogai,na bet čia jūsų pasirinkimas kaip auklėti vaiką.

    Keituks

  6. 2

    Man tai primena labai islepinto vaiko elgesi, jam reikia jau i darzeli, nes nemoka dalintis, turi vaikas issikrauti, jei ir mama lenda visaip i uzpakali, tai sunus ir isivaizduoja, darau ka noriu, vistiek busiu popinamas ir man nusileidziama. Meile vaikui nepasireiskia begaliniu lepinamu, jums gal tik atrodo, kad jo nelepinat, o visai kitaip, jei pvz mano dukrai buvo sakyta, kad nedarinetu spinteles, nes pastoviai pirstukus prisispaudzia ten, eilini karta kai neklause, prisispaude pirstus ir net nejau guosti, jokiu budu, tegul zino, ir tas labai padeda, aisku jei vaikui tikrai blogai jis turi zinoti, kad mama niekada jo neatstums, bet yra viskam ribos. Viena drauge nebesikviecia tokios mamytes i svecius, nes jos berniukas musa pastoviai jos dukra, o mama sake is pradziu sudrausmina, o kai sunelis paleidzia dudas de to mamyte pradeda guosti, sakyti oij kokia as bloga mama, nu tai kas is tokio isaugs vyruko?

    Anonimas

  7. 2

    Pritariu Neziniukei. Pabandykite ignora imesti kai spiegia vaikas, manau pamates kad tuo nieko nepasiekia greit nurims. O jei jis spiegia ir jus nusileidziate tai vaikui kaip ir aisku kad spiegimu ir rekimu pasiekiu ko noriu.

    Anonimas

  8. 2

    o kaip jis elgiasi darzeli budamas ( zinoma jeigu eina ) matomai seniau vaikui buvo viskas leidziama daryt ,ir jo nedrausmindavot ,vaikas nezinodavo zodzio NE,NEGALIMA uztat jis ir dabar nori issireikalauti norimo daikto ar zaislo,jei mano vaikas taip elgtusi su kitais vaikais ,taip kaip jusu ,tai eiciau pasivaikscioti kuo toliau nuo kitu vaiku ir neleisciau zaist su jais ,motyvuodama tuo busi geras ,dalinsies su vaikais zaislais ir .t.t. tada galesim eiti pas vaikus .daugiau vaikui drausmes skirciau ,ir leisciau vaikui verkti ,ar spiekti ,rekti kaip negautu norimo daikto,kiek jis reks 5-10 min.paskui pamatys kad rekimu nieko nepasieks ir daugiau gal taip nesielgs,bandykit su vaiku kalbetis gal,gal tegu tetis vyriskai kalba,gal jusu jis nebijo ,o kaip tetis pagalbes kiek nors gal ji sudrausmins

    nežiniukė

  9. 2

    kokios tos grieztesnes priemones? as pries vaiku smurtavima

    kvapni_feja

  10. 1

    Gal esat per daug islepine savo sunu. Gal anksciau leisdavot tai, ko dabar nebeleidziat, del to taip ir elgiasi?

    Yuki